if (CookieConsent::check('Analytics')) { }

Tapahtumat

Suuri liikennepäivä 15.9.2022 Helsinki + livestream

Kilpailukykyä liikenteestä

Logistiikan kustannukset ovat karkaamassa käsistä. Mistä löydetään ratkaisut yritysten kasvaviin logistiikkakustannuksiin? Liikennesektorin on viherryttävä, mutta päästövähennysten hintalappu on huomioitava päätöksiä tehtäessä. Meidän on varmistettava, että logistiikan kustannukset eivät karkota yrityksiä ja investointeja Suomessa. Muutos ei kuitenkaan ole vain selviytymistä vaan uusien mahdollisuuksien hyödyntämistä. Samalla liikenteen päästöjen leikkaaminen tulee olemaan mahdollisuus suomalaisille yrityksille luoda kasvua ja vientiä. Kuinka voimme samaan aikaan luoda toimivaa kotimarkkinaa liikenteen uusille ratkaisuille ja antaa vauhtia digiliikenteen vientipotentiaalille?

Liikenteen päästöjen leikkaaminen tulee maksamaan. Suuressa liikennepäivässä tuodaan esille miten suomalaiset yritykset voivat selviytyä kilpailukykyisenä liikenteen päästöjen vähentämisestä, miten liikenteen rahoituspohja tulee muuttumaan liikenteen sähköistymisen myötä, mihin suuntaan muu Eurooppa on liikkumassa ja miltä näyttää suomalainen kilpailukyky logistiikkasektorin näkökulmasta. Osaan kustannusnousuun vaikuttavista tekijöistä voidaan vaikuttaa kansallisilla ratkaisuilla, osa puolestaan on sidoksissa laajempaan maailman tilanteeseen tai niihin liittyy vahvasti EU-tasolla tehtävät ratkaisut.

Kenelle:
Tapahtuma on suunnattu
 vienti- ja tuontiyrityksille sekä kansainvälisillä markkinoilla toimivien ja sinne aikovien yritysten johdolle ja asiantuntijoille, liikenne- ja digialoilla toimivien yritysten johdolle ja asiantuntijoille, päättäjille sekä vaikuttajille.

Tilaisuuden moderaattorina toimii toimittaja, vastaava tuottaja Tapio Nurminen.

Ohjelma:

11.45–12.45 Lounas

13.00 Tilaisuuden avaus
Tapio Nurminen

Suomen kilpailukyvyn avaimet
Juho Romakkaniemi, toimitusjohtaja, Keskuskauppakamari

Minne menet logistiikan kilpailukyky
Päivi Wood, liikenne- ja elinkeinopolitiikan johtava asiantuntija, Keskuskauppakamari

Hallituksen terveiset
Timo Harakka, liikenne- ja viestintäministeri

Millainen tulevaisuus meitä odottaa
Perttu Pölönen, futuristi, tietokirjailija

Paneelikeskustelu: Yritysten kasvavat logistiikkakustannukset
Liikenteen päästöjä on vähennettävä, mutta mistä liikennemuodosta päästöjä vähennetään, mitkä ovat järkevimmät keinot ja kuinka säilytetään Suomen saavutettavuus ja kilpailukyky muuttuneessa maailman tilanteessa? On varmistettava, että logistiikan kustannukset eivät karkaa käsistä, muuten samalla karkaavat yritykset ja investoinnit Suomesta lähemmäs isoja markkina-alueita.

Keskustelijoina
Thomas Doepel, Chief Operating Officer (COO), Finnlines
Anssi Kujala, toimitusjohtaja, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry
Fredrik Wildtgrube, Vice President, Finnair Cargo

15.00–15.30 Kahvitauko

Vientiä toimivasta kotimarkkinasta
Pertti Korhonen, toimitusjohtaja, Fintraffic

Paneelikeskustelu: Bitumia ja bittejä – liikenteen digitalisaatio, sen kasvu ja vientipotentiaali
Liikenteen viherryttäminen ja liikenteen digitalisaatio ovat valtava mahdollisuus jopa globaaleilla markkinoilla, Suomella ja suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus ottaa oma siivunsa tästä kasvusta. Miten Suomessa saadaan luotua toimiva kotimarkkina, josta uudenlaiset liikenteen palvelut kasvavat ja joiden avulla luodaan vientiä? Pitääkö nykyistä suuntaa muuttaa vai riittääkö se mitä jo nyt tehdään?

Keskustelijoina mm.
Marko Forsblom, toiminnanjohtaja, ITS Finland ry
Satu Orava, logistiikka-alan IoT-ratkaisujen asiantuntija, Telia Company

Tilaisuuden päätöspuheenvuoro
puhuja vahvistuu

17.15 Tilaisuuden päätteeksi cocktails

Tilaisuuden järjestää Keskuskauppakamari.
Peruutusehdot:
 Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään seitsemän vuorokautta ennen seminaaripäivää. Peruutuksen tapahtuessa tämän jälkeen, veloitetaan koko seminaarin hinta. Paikan voi tarvittaessa siirtää toiselle osallistujalle. Laskutus tehdään tapahtuman jälkeen. Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Paikka

Scandic Grand Central

Vilhonkatu 13, Helsinki


Osallistumismaksu

Normaalihinta livestream 395 € / paikan päällä 595 € + alv 24 %

Jäsenhinta livestream 395 € / paikan päällä 495 € + alv 24 %


Päivämäärä ja kelloaika

Tapahtuma-aika Ilmoittautumisaika
15.9.2022 12:00 - 15.9.2022 18:30 29.6.2022 15:00 - 8.9.2022 15:00
Ilmoittaudu

Kumppaniksi tapahtumaan

Oletko kiinnostunut kumppanuudesta tapahtumassa? Suuren liikennepäivän kumppanina saat näkyvyyttä, tavoitat kohderyhmän ja pääset osaksi tapahtumaa.
Ota yhteyttä avainasiakaspäällikkö Tomi Mäkiseen tomi.makinen@chamber.fi tai tapahtumatuottaja Anne Pakkaseen anne.pakkanen@chamber.fi, räätälöidään kumppanuus teidän tarpeisiinne sopivaksi.

Hyödynnä edulliset osallistumispaketit

Tarjoamme tilaisuuteen myös erikokoisia osallistumispaketteja. Valitse valmiista vaihtoehdoista tai pyydä tarjous: anne.pakkanen@chamber.fi.

 

YHTEISTYÖSSÄ

file 1file4

file2


Scandic Grand Central

Vilhonkatu 13, Helsinki