if (CookieConsent::check('Analytics')) { }

Tapahtumat

Matchmaking -tilaisuus 29.5.

Intiasta osaajia Kymenlaaksoon  

Kaakkois-Suomessa monet toimialat kärsivät osaajapulasta ja yrityksillä on haasteita kansainvälistymisessä. Alueella on myös tarve parantaa yrittäjyyden edellytyksiä elinkeinorakenteen uudistamiseksi. Taustalla vaikuttaa voimakas muuttotappio, jonka torjumiseksi tarvitaan jopa 1400 uutta asukasta vuosittain. 

Näihin alueen ja yritysten tulevaisuuden tarpeisiin Xamk vastaa kunnianhimoisilla kansainvälistymistavoitteillaan. Suunnitelmissa on moninkertaistaa kansainvälisten opiskelijoiden määrä ja lisätä englanninkielisten tutkintokoulutusten aloituspaikkoja. Lisäksi on tulossa uusia maksullisia täydennyskoulutuksia, ns. Diploma-koulutuksia, jotka on suunnattu kansainvälisille osaajille. 

Ensimmäinen käynnistyi jo maaliskuun alussa. Kyseessä on täsmäkoulutus 50 intialaisopiskelijalle, jotka ovat jo suorittaneet korkeakoulututkinnon. 

Kehittymismahdollisuuksia yrityksille 

Intialainen opiskelijaryhmä opiskelee yrittäjyyttä ja uuden liiketoiminnan kehittämistä läheisessä yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Tavoitteena on integroida opiskelijat osaksi yritys- ja työelämää samalla, kun he saavat Xamkissa moderneja liiketalouden oppeja ja mahdollisuuden jatko-opintoihin. Xamk ja Kauppakamari tekevät tiivistä yhteistyötä ja tarjoavat keväällä yhteisiä verkostoitumistilaisuuksia yrittäjille ja opiskelijoille. 

Ensimmäinen yhteinen tilaisuus yritysten ja opiskelijoiden kesken on 29.5. Synergiakeskus Kohoassa, Kouvolassa klo 15-17:00.
Tervetuloa yritykset kuulemaan, mitä voimme yhdessä saada aikaan Kymenlaaksossa.

 

Voit kysyä lisätietoja myös Xamkin koulutusassistentti Eva-Stina Tallberg-Kalliomäeltä, eva-stina.tallberg-kalliomaki@xamk.fi 050 461 7341 tai kauppakamarista kirsi.juura@kauppakamari.fi, 040 591 3339

 

 www.xamk.fi/wp-content/uploads/2022/09/diploma-in-business.pdf


Paikka

Synergiakeskus Kohoa

Kauppalankatu 13, Kouvola


Osallistumismaksu

Tilaisuus on maksuton.


Päivämäärä ja kelloaika

Tapahtuma-aika Ilmoittautumisaika
29.5.2023 15:00 - 29.5.2023 17:00
Ilmoittaudu

  • xamk logo laaja2 kehys rgb 2023

Synergiakeskus Kohoa

Kauppalankatu 13, Kouvola