if (CookieConsent::check('Analytics')) { }

Suunta logo 2021 + Hamina RGB2


Suunta-johtamisseminaari 2021

Dia85

 

Kymenlaakson kauppakamarin perinteinen Suunta-johtamisseminaari pidettiin kahden vuoden koronatauon jälkeen torstaina 18.11. Haminassa. 

Seminaari järjestettiin nyt kymmenennen kerran. Paikkana oli seminaarin vakiopaikaksi muodostunut legendaarinen Haminan Reserviupseerikoulun Maneesi. Yhteistyökumppanin avauspuheenvuoron piti viime vuonna 100-vuotta täyttäneen Reserviupseerikoulun johtaja Vesa Helminen

 Tänä vuonna seminaarin teemana oli kasvun johtaminen.

- Johtaminen on kokenut melkoisen mullistuksen korona-aikana ja monet entiset johtamisopit on jouduttu heittämään romukoppaan. Valitsimme seminaariin mukaan puhujia, joilla on näppituntumaa korona-ajan johtamisesta. Olemme todella tyytyväisiä, että saimme näin monipuolisen kaartin eri toimialoilta. Kalenterit olivat täynnä, mutta olimme liikkeellä jo ajoissa keväällä, niin saimme buukattua haluamamme puhujat, kertoo tapahtuman taustoista Kymenlaakson kauppakamarin toimitusjohtaja Marika Kirjavainen.

Seminaarin puhujavieraista talouden ja elinkeinoelämän ajankohtaiseen tilanteeseen pureutuivat elinkeinoministeri Mika Lintilä ja toimitusjohtaja Aki Kangasharju Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksesta.

Pentikin toimitusjohtaja Riikka Wulff toi esille, miten tulla täysin eri alalta toimitusjohtajaksi vahvan henkilöikonin rinnalle perheyrityksen johtoon.

Vuorovaikutuksen ja empatian merkityksestä uuden ajan johtamiselle puhui yksi tämän hetken suosituimmista puhujista, aivotutkija Katri Saarikivi.

Suunta-seminaarin konseptiin kuuluu, että yksi puhujavieras tuo vuosittain urheilumaailman johtamisteesit tietoon. Tällä kertaa johtamisoppejaan Leijonien luotsaamisessa maailmanmestareiksi avasi päävalmentaja Jukka Jalonen.

Alushousuista brändin tehnyt Tommi Lähde kirvoitti yleisöstä naurunpyrskähdyksiä kertoessaan theotherdanishguy -brändin syntytarinaa. Lähde avasi myös yrityksen vaikeita vaiheita ja omaa kasvuaan johtajana ja ihmisenä.

Viimeiseksi puhujaksi tilaisuuden moderaattori, toimittaja Baba Lybeck pyysi lavalle futuristi Perttu Pölösen, josta Lybeck kertoi seuraavaa: "Perttu Pölönen on futuristi, tietokirjailija ja moniosaaja. Hän on keksinyt musiikinteorian opiskelua helpottavan Sävelkello-keksinnön, voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun, opiskellut tulevaisuuden teknologioita Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin ja kirjoittanut myyntimenestyksiksi nousseet kirjat Tulevaisuuden lukujärjestys ja Tulevaisuuden identiteetit. Vuonna 2014 Perttu valittiin luovimmaksi suomalaiseksi Slushissa ja vuonna 2018 huippuyliopisto MIT nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa."

Tapahtuma kokosi yhteen aiempien vuosien tapaan Kymenlaakson vaikuttajia ja johtajia verkostoitumaan ja jakamaan kokemuksiaan niin joukkojen kuin itsensä johtamisesta.

- Seminaarin hohto tulee kyllä legendaarisesta paikasta ja ihmisistä. RUK on valovoimainen paikka, ja herätti monissa vieraissa hersyviä armeijamuistoja. Niistä kajahti monet naurunremakat Maneesin kattoon, sanoi Marika Kirjavainen.

Suunta-seminaarin yhteistyökumppaneita ovat Cursor, Data Group SataIT, Google, Haminan kaupunki, HaminaKotka Satama, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu XAMK, Kouvola Innovation, Kymenlaakson Sähkö, Kymenlaakson Osuuspankki, Kymen Seudun Osuuskauppa, Steveco ja Sulzer.

Dia29

 Dia58

 

Dia65

 Dia66

Dia67Dia74

Dia75

Dia76

Dia77

Dia78

Dia79

Dia80

Dia81

Dia82