Muut ulkomaankaupan asiakirjat


MUUT ULKOMAANKAUPAN ASIAKIRJAT

Joissakin maissa vaaditaan asiakirjojen vahvistamista. Kauppakamareissa yleisimpiä vahvistettavia ulkomaankaupan asiakirjoja ovat kauppalaskut, pakkausluettelot sekä hinnastot ja kauppakamarit myöntävät ja vahvistavat myös lukuisia erilaisia vientiin tarvittavia todistuksia, kuten Ata carnet-tulliasiakirja, suositukset vientiyrityksille, Full confidence -todistukset, Force majeure -todistukset ym. erityistodistukset.

Vahvistuksella voidaan todentaa tietyn asiakirjan sisältö ja olemassaolo vahvistushetkellä. Asiakirjoissa esiintyvistä tiedoista on kauppakamarin harkinnan mukaan esitettävä sellaiset selvitykset, että kauppakamari voi vakuuttua tietojen oikeellisuudesta.

E-VIENTIASIAKIRJAT

– sähköinen asiointipalvelu ulkomaankaupan asiakirjoille

Vahvistettavat asiakirjat lähetetään palvelun kautta kauppakamarille, missä ne leimataan sähköisesti ja lähetetään taas palvelun kautta takaisin asiakkaalle. Alkuperätodistukset voi tulostaa itse ja palvelu mahdollistaakin asiakirjojen nopean, edullisen ja helpon käsittelyn - asiakirjoja ei tarvitse enää lähettää postissa tai tulla leimauttamaan kauppakamarille.

Sähköistä palvelua varten tarvittavia alkuperätodistuslomakkeita saa tilata kauppakamarista: kymichamber(at)kauppakamari.fi

e-Vientiasiakirjat-palvelu on osoitteessa www.e-vientiasiakirjat.fi.  Palvelun käyttö vaatii rekisteröitymisen. Alla ovat ohjeet rekisteröitymistä ja käyttöönottoa varten.

e-Vientiasiakirjat ohje - rekisteröityminen ja käyttöönotto.pdf 


ASIAKIRJOJEN VAHVISTAMINEN KAUPPAKAMARISSA

Mikäli yrityksellä ei ole mahdollisuutta käyttää sähköistä e-vientiasiakirjat -palvelua, voi asiakirjat tulla leimauttamaan Kymenlaakson kauppakamarin toimistossa tai voi lähettää alkuperätodistuksen tai muun ulkomaankaupan asiakirjan postitse tai sähköpostitse toimistollemme (osoitetiedot alla). Kauppakamarille lähetetyt asiakirjat vahvistetaan manuaalisesti ja postitetaan asiakkaalle mahdollisimman pian. Postitettavista asiakirjoista peritään toimitusmaksu.   

Ulkomaankaupan asiakirjojen vahvistushinta on 25 €/kpl ja 11 €/copy.

Kaikkien ulkomaankaupan asiakirjojen hinnat: Hinnasto

Lisätietoja

Kymenlaakson kauppakamari, Heikinkatu 7, 48100 KOTKA
puh. 05 2296 100
kymichamber@kauppakamari.fi