Ulkomaankaupan asiakirjat


Luotettavana ja maailmanlaajuisesti tunnetuimpana elinkeinoelämän järjestönä kauppakamarit myöntävät ja vahvistavat ulkomaankaupan asiakirjoja vientiä varten.

Vahvistuksella voidaan todentaa tietyn asiakirjan sisältö ja olemassaolo vahvistushetkellä. Asiakirjoissa esiintyvistä tiedoista on esitettävä selvitykset, joista kauppakamari voi vakuuttua tietojen oikeellisuudesta.

Kauppakamarin myöntämiä asiakirjoja ovat esim. Euroopan Unionin yleinen alkuperätodistus ja väliaikaisen viennin tulliasiakirja ATA carnet. Kauppakamareissa vahvistetaan mm. kauppalaskuja, hintalistoja sekä erilaisia todistuksia. Vahvistettavista asiakirjoista tulee jäädä kauppakamariin allekirjoitettu kopio.

Ulkomaankaupan asiakirjat vahvistetaan e-vientiasiakirjat -palvelun kautta sähköisesti arkipäivinä klo 8-16.00 välisenä aikana tai  tarvittaessa Kymenlaakson kauppakamarissa, Heikinkatu 7, Kotka. Koronaepidemian johdosta toimisto on suljettu, mutta erikseen sovitut märkäleimatut asiakirjat voi noutaa Datariinan aulapalvelusta sovittuna aikana.

Tarvittaessa ota yhteyttä: kymichamber@kauppakamari.fi,  + 358 5 229 6100 tai + 358 440 296 113