if (CookieConsent::check('Analytics')) { }

Koulutukset

Verkkokoulutus: Kilpailuetua ihmisoikeusvastuusta 16.12.

Keskuskauppakamari järjestää organisaatioille ihmisoikeusvastuuseen sekä Keskuskauppakamarin Ihmisoikeussitoumukseen liittyviä koulutuksia. Koulutusten tavoitteena on vahvistaa yritysten ja muiden yhteisöjen vastuullisuustyötä sekä jakaa tietoa Keskuskauppakamarin uudesta Ihmisoikeussitoumuksesta.

Koulutuksessa
• valotetaan ihmisoikeusvastuun kansainvälisiä periaatteita ja linjauksia
• avataan ihmisoikeusvastuun merkitys ja sisältö käytännönläheisesti ja esimerkein
• jaetaan tietoa Keskuskauppakamarin Ihmisoikeussitoumuksesta 
• annetaan konkreettisia neuvoja Ihmisoikeussitoumushakemuksen täyttämiseen.

Kenelle

Koulutus on suunnattu kaikille ihmisoikeusvastuun ymmärtämisestä ja Keskuskauppakamarin Ihmisoikeussitoumuksesta kiinnostuneille yrityksille ja yhteisöille. Koulutus sopii erityisesti yritysten ja organisaatioiden johdolle sekä vastuullisuuden jalkauttamisen käytännön johtamisesta ja koordinoinnista vastaaville henkilöille. Koulutuksen sisällössä huomioidaan tarvittaessa myös pienempien toimijoiden, kuten pk-yritysten, tarpeet.

Koulutuksen sisältö

• Mitä ihmisoikeudet ovat ja miten ihmisoikeudet liittyvät yritysten ja yhteisöjen toimintaan
• Yritysvastuuta ja ihmisoikeusvastuuta koskevien YK:n ja OECD:n linjausten perusesittely
• YK:n yritystoimintaa ja ihmisoikeuksia koskevien ohjaavien periaatteiden merkitys
• Yritysesimerkit
• Keskuskauppakamarin Ihmisoikeussitoumuksen esittely sekä opastus hakemuksen valmisteluun.

Koulutuksessa painotetaan osallistujien aktiivista osallistumista ja vuorovaikutteisuutta. Koulutuksen sparrauspaja-osuudessa osallistujat saavat konkreettista apua Keskuskauppakamarin Ihmisoikeussitoumushakemuksen täyttämisessä.

Kouluttajat

Kouluttajina toimivat Keskuskauppakamarin ihmisoikeusjärjestelmän rakentamisesta vastanneet ihmisoikeus- ja yritysvastuuasiantuntija OTT Merja Pentikäinen ja yritysvastuuasiantuntija, yritysvastuun johtamisjärjestelmiin erikoistunut FM Hanna Liappis.

Koulutukseen liittyy lyhyt ennakkokysely, jonka täytät ilmoittautumisen yhteydessä. Vastaukset huomioidaan koulutuksen sisällössä.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA


Lisätietoja
: Koulutusten sisällöstä vastaa Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Eero Yrjö-Koskinen, eero.yrjo-koskinen@chamber.fi. 
Tilaisuuden järjestelyihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä tapahtumatuottaja Anne Pakkaseen, anne.pakkanen@chamber.fi, puh. 045 898 6972.

Ilmoittautuminen 8.12.2020 mennessä.

Peruutusehdot: Kuluton peruutus on mahdollinen viimeistään seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta. Mikäli peruutus tapahtuu myöhemmin kuin seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta, veloitetaan koko koulutuksen hinta.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Osallistumismaksu

Normaalihinta 590 € + alv

Jäsenhinta 490 € + alv


Päivämäärä ja kelloaika

Tapahtuma-aika Ilmoittautumisaika
16.12.2020 10:00 - 16.12.2020 15:00 9.11.2020 15:00 - 8.12.2020 16:00
Ilmoittaudu

KESTÄVÄLLÄ LIIKETOIMINNALLA 5-15 VUODEN ETUMATKA

Yrityksiin ja muihinkin toimijoihin kohdistetut vastuullisuusodotukset ja -vaatimukset kasvavat jatkuvasti.

Tutkimusten mukaan kestävään liiketoimintaan panostavat yritykset saavat kilpailijoihinsa nähden 5-15 vuoden etumatkan. Vastuullisuudella on positiivisia vaikutuksia liiketoimintaan, menestys pohjautuu usein asiakkaiden ja työntekijöiden entistä tiiviimpään sitoutumiseen.

Erityisesti sosiaalisen vastuun ja sen perustana olevan ihmisoikeusvastuun merkitys vahvistuu. Siksi erilaisten organisaatioiden on tärkeää tietää, mitä ihmisoikeusvastuu on, miten se toteutuu niiden toiminnassa ja minkälaista hyötyä ja kilpailuetua ihmisoikeusvastuun toteuttamisesta voi saada.

Koronakriisin myötä vastuullisuuden merkitys on entisestään korostunut.