27.10.2020

Lataa tietoturvaopas käyttöönne

Tietosuoja pähkinänkuoressa -opas tiivistää oleellisen yritysten ja organisaatioiden tietoturvan järjestämisestä ajanmukaiseen kuntoon.


Tietosuojalla tarkoitetaan yksilön oikeutta omiin henkilötietoihin ja hänen yksityisyytensä suojaamista käsiteltäessä henkilötietoja.

Tietosuojan merkitys kasvaa jatkuvasti digitalisoituvassa ja verkottuvassa maailmassamme. Informaatioteknologia ja digitalisoituminen vaikuttavat keskeisesti siihen, miten henkilötietoja käsitellään ja miten kunkin yksilön ja yrityksen tulisi omassa toiminnassaan tähän suhtautua. Joudumme lähes päivittäin tekemään päätöksiä siitä, mihin annamme tai emme anna itseämme koskevia tietoja.

Vaikka tämä opas on erityisesti pyritty kirjoittamaan yrityksille selventämään ja auttamaan keskeisten tietosuojaan liittyvien käsitteiden ja periaatteiden ymmärtämisessä, aivan yhtä tärkeää on hahmottaa se, että tietosuoja koskee meitä kaikkia.

Kyse on meidän kaikkien;  sinun ja minun, lapsiemme, vanhempiemme, lastenlastemme ja isovanhempiemme tiedoista ja siitä, miten niitä käsitellään niin yhteiskunnassa kuin myös
osana yritysten liiketoimintaa.

Lataa tästä kauppakamarin Tietosuoja pähkinänkuoressa -opas yrityksenne ja henkilöstönne käyttöön

Lataa tästä Tietoturvaopas yrityksille_ICC Cyber security guide for business

 

Tietosuoja.fi -sivut