24.5.2019

Uusi Kauppakamari-lehti ilmestynyt

Sisältää Kymenlaakso Summitin ohjelman ja puhujaesittelyt

Eurooppa, Asuntomessut ja Kymenlaakso Summit ovat tuoreen Kauppakamari-lehden keskiössä.
Pääkirjoituksessaan "Kuukausi toimitusjohtajana" Marika Kirjavainen kertoo ensitunnelmistaan.
Entä onko Brexitissä jotain hyvää? kysyy Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen EU-vaalien ja Suomen EU-isännyyden kynnyksellä.


Kymenlaakson kauppakamarin jäsenjulkaisun toinen numero tänä vuonna on jaettu tällä viikolla laajasti jäsenyrityksiin, yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille.

Lehden teemana on kansainvälisyys, joka ajoittuu EU-vaalien ja Suomen EU-puheenjohtajuuskauden tapahtumiin.

Euroopan tilannetta avaavat lehdessä Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen ja Kansainvälisen kauppakamarin johtaja Timo Vuori. 

Alueellisissa uutisissa on kattava paketti kesän alueellisesta suurtapahtumasta; Asuntomessuista, jonka valmisteluissa kauppakamari on ollut mukana. Kauppakamarin oma Asuntomessuretki tehdään Kotkasta 17.7. Edullisella ryhmälipulla on sisäänpääsy messualueelle, sekä päivän huipentavaan Uniklubin konserttiin

Kauppakamari-lehden verkkolehden voi lukea digitaalisesti www.issuu.com -julkaisupalvelussa. 

Lehti sisältää 6.6. pidettävän Kymenlaakso Summit -seminaarin käsiohjelman ja puhujaesittelyt. Seminaari toteutetaan yhteistyössä seuraavien yritysten ja organisaatioiden kanssa.

LOGOT2

 

Kymenlaakso Summit 2019 -seminaarisivuille
Pääkirjoitus

toimitusjohtaja Marika Kirjavainen

"Olen tätä kirjoittaessani hoitanut toimitusjohtajan tehtävää reilun kuukauden ajan. Hyppäsin liikkuvaan junaan ja pääsin heti tositoimiin. Tämäkin vuosi on tapahtumia täynnä ja meidän täytyy olla ajan hermolla – tai pikemminkin vähän edellä. Tunnen päässeeni luontevasti osaksi kauppakamarin upeaa tiimiä. On ilo olla mukana!

Me kauppakamarissa teemme työtä parantaaksemme Kymenlaakson elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä ja yhdistääksemme maakuntaa. Vaikuttamistyö niin täällä paikallisesti, kuin myös valtakunnan tasolla, on tärkein tehtävämme. Tämän työn onnistumiseksi meidän kaikkien tulee viedä positiivista viestiä eteenpäin ja hyödyntää suhteet päättäjiin ja elinkeinoelämän vaikuttajiin. Ensisijainen tavoitteemme on maakunnan vetovoiman ja yhtä merkittävän pitovoiman kasvattaminen.

Kymenlaaksosta valittiin kevään eduskuntavaaleissa viisi kansanedustajaa. Pidän tiivistä yhteistyötä heidän kanssaan perustana alueen valtakunnalliselle vaikuttamistyölle. Avoin keskustelu ja tiedonvälitys säännöllisesti ja riittävän ajoissa antaa meille mahdollisuuden tuoda näkemyksemme vahvasti esille jo asioiden valmisteluvaiheessa. Osallistuminen ja vaikuttaminen jo valmistelun aikana on merkityksellisempää ja helpompaa kuin pyrkiä muuttamaan jo pitkälle edenneitä suunnitelmia ja päätöksiä.

Työntäyteinen vuosi pitää sisällään strategian ja vaikuttamissuunnitelman päivittämisen. Ehjää on turha rikkoa, mutta pieni ravistelu ja uudistuminen on aina paikallaan. Tavoitteena on mm. selkeiden päätavoitteiden määrittäminen ja toimenpiteiden terävöittäminen.

Kymenlaakson tapahtumakesä on alkamassa. Kauppakamarin järjestämä tulevaisuustapahtuma Kymenlaakso Summit 2019 kokoaa kymenlaaksolaiset yritysjohtajat ja elinkeinoelämän edustajat Pato Klubille Kouvolaan. Seminaari herättää varmasti pohdiskelua johtamisesta tulevaisuudessa ja tarjoaa samalla erinomaisen mahdollisuuden verkostoitua alueen muiden toimijoiden kanssa.

Asuntomessut pyörähtävät käyntiin 12.7. ja levittäytyvät oheistapahtumineen koko Kouvolan alueelle nostaen Kouvolan koko Suomen keskiöön. Haminassa järjestetään ensimmäistä kertaa Miekat, muurit, musketit -historiafestivaali ja Kotkassa vietetään Puuvenemessuja ja perinteisiä Meripäiviä heinäkuun lopulla. Mainittujen tapahtumien lisäksi Kymenlaakso tarjoaa lomalaisille ja matkailijoille myös paljon muuta. Mitä jos tänä kesänä emme lähtisikään merta edemmäs kalaan, vaan kapsahtaisimme lähikuuseen ja ottaisimme ilon irti lähialueen tarjonnasta?

IMG 7961 2 kasvo

Ota yhteyttä, tulen mielelläni tapaamaan ja tutustumaan jäsenyrityksiimme.
Keskustellaan ja suunnitellaan yhdessä lisää!

Marika Kirjavainen
marika.kirjavainen@kauppakamari.fi
040 900 6651

 Aurinkoista ja rentouttavaa kesää!