23.4.2019

KasvuOpen -valmennukseen pääsevät yritykset selvillä

Kymenlaakson Kasvupolulle haki 27 yritystä, joista 15 valittiin mukaan Kasvu Open -sparraukseen.


Valtakunnalliseen KasvuOpen -ohjelmaan kuuluvan Kymenlaakson kasvupolun valmennukseen pääsevät yritykset on valittu. 

Maksuttomaan sparraukseen pääsevät mukaan seuraavat yritykset: KouMet, Sunray Travels, Kuljetus Ilkka Saukkonen, Jätehuolto E.Parkkinen, Moision Taide ja pitokartano, Lavis-lavatanssijumppa, REUNA Kustantamo ja kirjakauppa ja PMC-Pipe Kouvolasta, Terra Infra, Kino 123, Homex ja Kymen Peltikate Kuusankoskelta, Kuljettajat.fi ja Kotkan Lämpö- ja vesityö Kotkasta sekä GasSol Haminasta.

Valintakriteereinä olivat yrityksen kasvuhalu, kasvupotentiaali, liiketoiminnan skaalautuvuus ja potentiaali kansainvälistyä.

Tuomariston jäsenenä toimiva viestintäpäällikkö Kirsi Juura Kymenlaakson kauppakamarista kertoo, että lähes kaikki valitut ovat ns. startagain-yrityksiä, jotka ovat toimineet jo jopa vuosikymmeniä.

"Erityisen ilahduttavaa oli, että mukaan haki nyt useita ns. perinteisten alojen yrityksiä kuten logistiikka-alan, jätehuollon, metalli-, sähkö-, LVI-alan ja muita rakentamisen aliurakointiin liittyviä yrityksiä. Tuomaristo näki, että näissä yrityksissä on perusliiketoiminta jo vahvalla pohjalla, mutta samalla hyviä kasvumahdollisuuksia. Monen uskotaan pystyvän laajentamaan markkina-aluettaan sekä tuote- ja palveluvalikoimaansa. Kasvu Openin asiantuntijoiden sparraus tarjoaa heille uusia näkökulmia markkinointiin, liiketoiminnan kehittämiseen ja strategiseen suunnitteluun. Asiantuntijoiden eli mylläreiden sparraukseen valittiin myös matkailu- ja kulttuurialan sekä vapaa-ajan palveluja tarjoavia yrityksiä", Juura sanoo.

Tuomaristoon kuuluivat Kirsi Juuran lisäksi Seija Aalto (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk), Timo Olli (Kouvolan seudun ammattiopisto), Minna Ollikainen (Kymen yrittäjät) ja Kati Landen (Kouvola Innovation). 

Jatkoon valittujen yritysten valmennus jatkuu Kiitoratapäivillä, jotka järjestetään 15.5. Kotkassa ja 11.6. Kouvolassa. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit valmentavat yrityksiä kohti yritysten kasvutavoitteita. Kukin yritys kohtaa 10 mylläriä 45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Lisäksi kaikki mukaan hakeneet yritykset kutsutaan 25.4. Kouvolassa järjestettävään Kasvupajaan, jossa koulutusluentojen lisäksi haetaan ideoita ja näkökulmia maksuttomissa kasvun työpajoissa.

Kesäkuussa Kymenlaakson kasvupolun tuomaristo valitsee kaksi Kasvupolun voittajaa, jotka julkistetaan Kiitoratapäivän yhteydessä 11.6. Tästä semifinaalista voittajat etenevät valtakunnalliseen Kasvu Open Karnevaaliin, joka järjestetään lokakuussa 2019 Jyväskylässä.