15.3.2019

Kauppakamarissa juhlittiin - Kymenlaaksossa 90 vuotta kauppakamaritoimintaa

Perustamispäivää 14.3. juhlistettiin yhdessä jäsenyritysten ja yhteistyökumppanien kanssa. Kymenlaakson kauppakamarin jättävää toimitusjohtajaa Jouko Lehtorantaa muistettiin lukuisin kukin ja lahjoin.


Kauppakamaritoiminta käynnistyi Kymenlaaksossa 14.3.1929. Perustamispäivän kunniaksi järjestettyyn vastaanottoon osallistui nykyisten jäsenten lisäksi myös lukuisia entisiä luottamushenkilöitä ja jäseniä.

Kakkukahvien ja iloisten jälleennäkemisten ohella päivän aikana kuultiin esitykset kauppakamaritoiminnan historiasta ja nykypäivästä sekä perustamisesta alkaen jäsenenä olevan DuPont Nutrition&Health (ent. Suomen Sokeri) tehtaanjohtaja Mari Kainiemen esitys. Katsauksen ajankohtaiseen kansainväliseen tilanteeseen piti Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori. Vieraita viihdytti musisoinnillaan Duo Emma & Luukas.

Kauppakamarin jättävää toimitusjohtajaa Jouko Lehtorantaa muistettiin runsain kukin ja lahjoin. Kymenlaakson kauppakamarin hallitus, henkilökunta ja valiokunnat luovuttivat kauppakamaria 13 vuotta johtaneelle Jouko Lehtorannalle omat läksiäislahjansa. 

Päivän kunniaksi suuri Optio-sali oli koristeltu 90-tunnuksin, joita saattoi bongata niin ilmapalloista kuin lakurasioiden kyljestä. 

Kymenlaakson kauppakamari kiittää eri kanavia pitkin tulleista, lukuisista onnitteluista sekä paikalla juhlassa mukana olleita. Kerromme tilaisuudesta lisää seuraavassa jäsentiedotteessa 26.3.

Tietokisan vastaukset löytyvät tästä linkistä.

Kymenlaakson kauppakamarin 90-vuotisesta historiasta on julkaistu artikkelit tuoreessa Kauppakamari-lehdessä. Lehti on luettavissa sähköisesti www.issuu.com -julkaisupalvelussa.

Aikajana kuluneiden 90 vuoden tapahtumista julkaistaan tulevassa Juhlavuosikirjassa.