22.3.2019

Business Finlandin innovaatioseteli pk-yrityksille – aloita innovaatiotoiminta ketterästi

Pk-yrityksen voivat käyttää Business Finlandin innovaatioseteliä, kun ne hyödyntävät ensimmäisen kerran innovaatiopalveluja.Setelin arvo on 6 200 euroa (5 000 euroa + alv).


Innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on uusi, kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava tuote- tai palveluidea ja jonka eteenpäinviemiseksi tarvitaan ulkopuolista osaamista. Palveluntuottajina voivat toimia innovaatiopalveluja tarjoavat yritykset, yliopistot, ammattikorkeakoulut ja tutkimusorganisaatiot.

Innovaatiosetelin avulla on tarkoitus löytää uusia avauksia liiketoiminnan kasvun tueksi ja kannustaa yrityksiä innovaatiotoiminnan piiriin. Innovaatiotoiminta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla kehitetään tuotteita, palveluja tai prosesseja tai hankitaan palveluna uutta tietoa ja osaamista innovaatiotoimintaa varten.

Setelin avulla voi hankkia ulkopuolista osaamista ja asiantuntemusta, tehdä nopeita kokeiluja, demoja ja protoja tai hankkia asiakaspalautetta käyttökokemuksista. Seteliä voi käyttää myös, kun tarvitaan testaus- ja mittauspalveluita tai tukea patentteihin, mallisuojiin ja tavaramerkkeihin liittyviin selvityksiin.

Kun tiedät, millaista asiantuntemusta tarvitset ideasi kehittämisessä, etsi osaava palveluntarjoaja ja kerro tarpeestasi. Palveluntuottajia voi hakea esimerkiksi Business Finlandin sivuilta. Laatikaa yhdessä työsuunnitelma. Innovaatioseteliä haetaan sähköisesti kevennetyllä hakemuksella, jonka täyttäminen on nopeaa. Hakemus pyritään käsittelemään kahden viikon kuluessa.

Innovaatiosetelin saajista kolmannes on hakenut muutakin (Business Finladin / ELYn, Finveran) rahoitusta, osa yrityksistä useampaakin instrumenttia. 32 kymenlaaksolaista yritystä on jo käyttänyt innovaatioseteliä.

Lisätietoja:

Tuotepäällikkö Risto Lustila, risto.lustila(at)businessfinland.fi, puh. 040 167 9088
Porkkalankatu 1, FI-00180 Helsinki, Finland

Kaisa Holma
Senior AdvisorBusiness Finland, Small and medium-sized enterprises
+358 50 574 5757
Switchboard: +358 2950 55000 
kaisa.holma@businessfinland.fi
Villimiehenkatu 2 B, Lappeenranta

https://www.businessfinland.fi/

Innovaatioseteli Business Finlandin sivuilla