30.11.2018

Syyskokouksen päätöksiä

Kymenlaakson kauppakamarin sääntömääräinen syyskokous pidettiin keskiviikkona 28.11.2018 Kymenlaakson Sähkön toimitalolla Elimäellä.


Syyskokouksessa valittiin puheenjohtajisto vuodelle 2019. Puheenjohtajana jatkaa toimitusjohtaja Sakari Pasanen Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa toimitusjohtaja Juha Korhonen Kymenlaakson Osuuspankista. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin uutena Lumon Groupin hallituksen puheenjohtaja Tapani Kinnunen ja kolmanneksi puheenjohtajaksi, niinikään uutena, valittiin tehtaanjohtaja Mari Kainiemi, DuPont Nutrion& Health.

Hallitukseen valittiin uusina jäseninä tehtaanjohtaja Jyri Kylmälä UPM-Kymmene Oyj Kymi, toimitusjohtaja Antti Lukka CTS Engtec Oy ja kaupallinen johtaja Eija Rossi, HaminaKotka Satama Oy.

Jäsenmaksuihin tulee vuoden 2019 alusta kustannuskehitystä vastaava kolmen prosentin korotus. Jäsenmaksuja on korotettu edellisen kerran vuonna 2015.

Kymenlaakson kauppakamarin syyskokous päätti hyväksyä sääntömuutoksen, joka sisältää muun muassa Kouvolan seudun kauppakamariosaston yhdistymisen kauppakamariin. Yhdistyminen toteutetaan vuoden siirtymäajalla siten, että uudet säännöt astuvat voimaan ja yhdistyminen tapahtuu 1.1.2020. Yhdistymisen edellytyksistä on sovittu tämän syksyn aikana yhteistyössä em. organisaatioiden hallitusten kesken.

Kauppakamari tarjoa jatkossakin jäsenilleen palveluja ja vaikuttamistyötä tasapuolisesti koko Kymenlaakson alueella. Jäsenyrityksille yhdistyminen ei aiheuta mitään toimenpiteitä. Ne jatkavat entiseen tapaan Kymenlaakson kauppakamarin jäseninä.

Luottamushenkilöt 2019
Kauppakamarityö on yrityselämän asepalvelusta

Kauppakamari on keskeisin elinkeinoelämän organisaatio Kymenlaaksossa. 

Yritykset hyötyvät kauppakamarista monella tavalla ja yksi niistä on verkostoituminen. Kauppakamarin luottamushenkilöt ovat Kymenlaaksossa hyvin verkostoituneita keskenään. Muu hyöty tulee siitä, että saadaan porukalla tehtyä itselle tärkeissä asioissa vaikuttamistyötä. Valiokunnissa luottamushenkilöt vaikuttavat nimenomaan heidän oman työnsä kannalta tärkeisiin asioihin.

Itselleni kauppakamarityö on ollut ennen kaikkea oman kortensa kantamista kekoon, tietynlaista elinkeinoelämän asepalvelusta. Toinen puoli on ilman muuta se, että olen kokenut kauppakamarityön sekä alueellisesti että yritykselle tärkeänä.

Kimmo Naski, Kymenlaakson kauppakamarin hallituksen varapuheenjohtaja, HaminaKotka Sataman toimitusjohtaja

Kimmo Naski jättää puheenjohtajiston ja hallituksen tehtävät 31.12.2018.  Hänen pääkirjoituksensa kokonaisuudessaan on julkaistu Kauppakamari-lehdessä sivulla 3.