11.8.2017

Wahlroos ja Holmström kauppakamarin 100-vuotisjuhlaseminaarin paneelissa

Kauppakamaritoiminnan 100-vuotisjuhlaseminaari keräsi noin 1200 yritysjohtajaa ja vaikuttajaa Finlandia-talolle torstaina.


WP 20170810 048

Martti Husu, Kyösti Jääskeläinen ja Jouko Lehtoranta vaihtoivat ajatuksia kauppakamaritoiminnan juhlaseminaarissa Finlandia-talolla.

Kauppakamaritoiminnan 100-vuotisjuhlaseminaari keräsi noin 1200 yritysjohtajaa ja vaikuttajaa Finlandia-talolle torstaina. Päivä 10.8. oli tismalleen sama kuin kauppakamariasetuksen allekirjoituspäivä sata vuotta sitten.

Juhlaseminaarin paneelikeskustelussa Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos ja Nobel-palkittu taloustieteilijä Bengt Holmström pureutuivat EU:n tilanteeseen, Suomen talouteen ja tulevaisuudennäkymiin ja pohtivat globaalin poliittisen tilanteen aiheuttamien muutosten vaikutusta.

Yhdysvalloissa 40 vuotta asunut Holmström oli huolissaan eläkkeiden riittävyydestä seuraavalle sukupolvelle. Wahlroos nosti esille kohtaanto-ongelman, kun yritykset eivät saa ammattitaitoista työvoimaa ja samanaikaisesti maassa on yli 400 000 työtöntä.

Molemmat olivat erittäin huolissaan korkeakoulutettujen valumisesta ulkomaille sekä pitkäksi venyneistä koulutusajoista. Wahlroos laski, että neljän ja puolen vuoden tutkinnon suorittamiseen kuluu keskimäärin 10 vuotta. 

Lue lisää Kauppakamarin juhlaseminaarista:

Kauppalehti 10.8.  Bengt Holmström: Ei näytä realistiselta, että eläkkeet riittäisivät seuraavalle sukupolvelle

Kauppalehti 10.8. Wahlroos: 4-5 vuotta sitten hörhelöt istuivat puistoissa meidän rahoillamme.

Yle 10.8. Talousviisaat Holmström ja Wahlroos: Demokratia on kriisissä ja tragedioitakin voi tulla - katso koko keskustelu.