if (CookieConsent::check('Analytics')) { }

6.9.2022

Janita Lehtonen on kauppakamarin uusi tapahtumakoordinaattori

Janita tuo tapahtumakoordinaattorin työhön arvokasta osaamista kansainvälisten organisaatioiden tapahtumajärjestelyistä. Myös kauppakamarille tärkeä yritysyhteistyö ja toiminta oppilaitosten kanssa on hänelle tuttua aikaisemmista työtehtävistä,


Myynnin ja markkinoinnin tradenomi Janita Lehtonen aloitti 6.9.2022 Kymenlaakson kauppakamarin uutena tapahtumakoordinaattorina. Tehtävää haki kaikkiaan 49 henkilöä.

Janita siirtyi kauppakamariin KymiRingin toimistopäällikön tehtävistä, joita hän hoiti reilun viiden vuoden ajan. Hänen työpisteensä on Karhulan Eagle-talossa, mutta työnkuva kuljettaa ympäri Kymenlaaksoa.

-  Aika jännittynein ja odottavin mielin tiistaiaamuna Karhulaan lähdin, mutta odotan kyllä innolla yhdessä tekemistä ja tapahtumien järjestämistä, niin kuin myös sidosryhmien kanssa toimimista, Janita kertoo.

Tapahtumakoordinaattorin työn keskiössä on Kymenlaakson kauppakamarin tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäminen. Juuri nyt työn alla ovat marraskuussa pidettävä suuri Suunta-johtamisseminaari, Rekrymessut Kouvolassa ja yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliiton kanssa järjestettävä Elinkeinoelämän foorumi ja suhdannebarometrin julkistustilaisuus.

Janitalla on aiempaa kokemusta kauppakamarin toiminnasta usean vuoden ajalta niin tilaisuuksiin osallistujana kuin matkailuvaliokunnan jäsenen näkökulmasta.

-  Elinkeinoelämän asiantuntemus on varmaan se sana, mikä kauppakamaria kuvaa parhaiten. Toisena tärkeänä kauppakamarin tehtävänä näen maakunnan verkoston tukemisen ja vahvistamisen tehtävät, Janita pohtii.

Kauppakamarille tärkeä oppilaitosyhteistyö on Janitalle tuttua korkeakouluyhteistyön kautta opiskelijana ja yritysyhteistyötahona sekä laajasti muidenkin oppilaitosten kanssa.

- Yritysyhteistyöpajat ja workshopit ovat tutustuttaneet hyvin maakunnan eri yrityksiin, Janita kertoo.

Janita tuo tapahtumakoordinaattorin työhön arvokasta osaamista kansainvälisten organisaatioiden tapahtumajärjestelyistä.

Töiden ohella hän opiskelee Xamkin tulevaisuuden liiketoiminnan johtamisen koulutusohjelmassa monimuoto-opiskeluna.

Kotona Haminassa Janitaa odottavat kolme 10-16 vuotiasta lasta ja remontoitava omakotitalo. Kun aikaa liikenee, niin se kuluu veneilemällä Haminan saaristossa ja taskun pohjalle on jäänyt myös rakkaus moottoriurheiluun.

 – Mutta vain penkkiurheilijana, itse en aja, Janita naurahtaa.