if (CookieConsent::check('Analytics')) { }

19.10.2021

Kymenlaakso ja Etelä-Karjala vaativat tukea alueensa yrityksille. Kymenlaakson menetykset puoli miljoonaa euroa päivässä.

Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakuntaliitot vetoavat valtioneuvostoon kustannustuen jatkamiseksi loppuvuoden ajaksi. Työ- ja elinkeinoministeri Lintilälle lähetetyn vetoomuksen on allekirjoittanut myös Kymenlaakson kauppakamari


Alueen toimijat vetoavat elinkeinoministeriin, että Venäjän-kaupan tyrehtymisestä kärsiville yrityksille Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa mahdollistetaan kustannustuki loppuvuoden 2021 osalta ja kustannustukimenettelyä jatketaan niin kauan, kunnes matkustusrajoitukset Suomen ja Venäjän väliltä on purettu.

Vetoomuksen allekirjoittaneet tahot vetoavat, että tukea myönnettäisiin edelleen yrityksille, joille Venäjän rajan sulkeminen on tarkoittanut vähintään 30 % liikevaihdon pienenemistä pandemiaa edeltävään aikaan verrattuna.

Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa on merkittävä määrä yrityksiä, joiden liiketoiminta perustuu venäläisturismiin. Rajan ollessa suljettuna matkustajaliikenteeltä kärsivät alueen yritykset merkittäviä tappioita. Etelä-Karjalan osalta arvioidaan talousvaikutusten nousevan noin miljoonaan euroon. Kymenlaaksossa menetykset ovat vastaavasti noin puoli miljoonaa euroa päivässä. Myös työllisyysvaikutukset ovat alueille merkittävät.

Vetoomuksen allekirjoittajina ovat molempien maakuntien maakuntaliitot, kunnat, kauppakamarit, yrittäjäjärjestöt sekä kehittämisyhtiöt.

Voit lukea vetoomuksen kokonaisuudessaan tästä linkistä

Lähde: Kymenlaakson liitto