if (CookieConsent::check('Analytics')) { }

23.9.2022

Vienti laski Kymenlaaksossa 5,1 prosenttia, 76 miljoonaa euroa.

Viennin arvo tammi-kesäkuussa nousi lähes kaikissa maakunnissa. Kymenlaakso kuului niiden kahden maakunnan joukkoon, joissa vienti putosi.


Suomen tavaraviennin arvo oli tammi-kesäkuussa 39,3 miljardia euroa ja tavaratuonnin arvo 45,6 miljardia euroa. Viennin arvo nousi 25,0 prosenttia vuoden 2021 vastaavasta ajanjaksosta. Tuonnin arvo nousi samalla ajanjaksolla 36,9 prosenttia. (Tullin ulkomaankauppatilastojen ennakollisten tietojen mukaan)

Viennin arvo nousi 17 maakunnassa ja laski kahdessa maakunnassa. Viennin arvo laski Kymenlaaksossa 5,1 prosenttia ja Keski-Suomessa 7,0 prosenttia

Viennin arvo kasvoi Kainuussa 62,6 prosenttia, Lapissa 42,2 prosenttia ja Uudellamaalla 37,3 prosenttia. Viennin arvo kasvoi Uudellamaalla 3,1 miljardia euroa, Varsinais-Suomessa 999 miljoonaa euroa ja Lapissa 825 miljoonaa euroa. Viennin arvo laski Kymenlaaksossa 76 miljoonaa euroa ja Keski-Suomessa 98 miljoonaa euroa.

Uudenmaan osuus Suomen tavaroiden kokonaisviennistä nousi ja oli tammi-kesäkuussa 29,4 prosenttia. Kymenlaakson, Keski-Suomen, Etelä-Karjalan, Pohjanmaan ja Pirkanmaan osuudet laskivat, kukin noin prosenttiyksikön. Lapin ja Varsinais-Suomen osuudet nousivat noin prosenttiyksikön. Muiden maakuntien osuudet Suomen tavaraviennin kokonaisarvosta eivät juuri muuttuneet.

Tullin ennakollisten tietojen mukaan tuonnin arvo nousi kaikissa maakunnissa.

Uudenmaan osuus koko tavaratuonnin arvosta oli 57,7 prosenttia tammi-kesäkuussa. Maakunnan tuonnin arvo nousi 43,8 prosenttia ja noin 18 miljardia euroa. Jyrkintä tuonnin arvon nousu oli Manner-Suomen maakunnista Lapissa (+62,2 %). Tuonnin arvo nousi suhteellisesti vähiten Pohjois-Karjalassa (+3,6 %) ja Etelä-Karjalassa (+3,8 %).

Tavaroiden-ulkomaankauppa-maakunnittain-tammi-kesäkuu-2022